ÇANAKKALE / MERKEZ - Karacaören İlkokulu

Eyl

Karacaören İlkokulu öğrencilerimiz okullarına kavuşarak, akranları ve öğretmenleri ile buluşup yeni eğitim öğretim yılına  pozitif bir başlangıç yaptılar.

Haz

Okulumuz öğrencileri atık malzemelerden yapılmış üç boyutlu çalışmalarını ve resimlerini Sınıf Öğretmenimiz Dilek OĞUZ koordinatörlüğünde açık alanda sergilediler. Çocuklarımız bizim paletimiz dünyamız rengarenk…

Türkiye Çevre Haftası

Sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek artması sebebiyle ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamalarının  "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanması planlanan etkinliklerin ve iyi uygulamaların en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi önemli görülmektedir.

Karacaören İlkokulunda, çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile sıfır atık anlayışına uygun bir şekilde, daha temiz ve daha yeşil yaşam vurgusuyla etkinlikler 05 - 09 Haziran 2023 haftasında düzenlenmiştir.

..

Karacaören İlkokulu'nda Cumhuriyet Coşkusu

Karacaören İlkokulu olarak okulumuzun farklı sınıflarının sergilediği Atatürk ve Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini yansıttığı birbirinden güzel çalışmaları ve özel eğitim sınıfı öğrencimiz Elif Zengin öğrencimizin şiir okuma etkinliği katılımıyla Cumhuriyetin 99. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Eyl

OKULUMUZDA 19 EYLÜLDE İLKÖĞRETİM HAFTASINI KUTLADIK.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı  Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün  "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" Etkinliği çerçevesinde  Okulumuz öğrencileri 31.5.2022 tarihinde Kuklalı Köşk 2 filmine katılım sağladı.

May

Bakanlığımızca hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi" ile belirlenen okullardaki öğrencilerin; akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini destekleyen okul ortamlarının oluşturulmasını sağlamak, okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeye yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri çerçevesinde 26.5.2022 tarihinde saat 10:30'da Z.Selcen HARUNOĞLU tarafından verilen  Teknoloji Bağımlılığı Uzaktan Online eğitimine okulumuz sınıf öğretmenleri ve okulumuz öğrencileri katılım sağladı.

''İlk Yardım Hayat Kurtarır Çocuklar.''

Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) "Trafik Ve İlk Yardım Haftası" olarak kutlanmaktadır. Okulumuz da öğrenciler, öğretmenler  ve  velilerde  ilk yardım kültürü oluşturmaya yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesiyle, okul bahçeleri veya uygun alanlarda  örnek vakalar oyunlaştırılarak (role-play) öğretim tekniği ile ilk yardım farkındalık çalışmaları etkin bir şekilde uygulanmıştır.

Sınıf Öğretmenlerimiz  öğrencilere farkındalık eğitimlerinde http://merkezisgb.meb.gov.tr adresine eklenen görsel, eğitsel, yönetsel yayın ve materyallerini kullanmışlardır.

May

Okulumuzda iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulması için 4-10 Mayıs günleri, "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak kutlanmaktadır. Kutlamalarda sağlık ve güvenlik kültürünün yaygınlaştırılmasına, güvenlik iklim ve kültürünün oluşturulmasına yönelik çalışmalara yer verilmiştir.

May

Okul Müdürümüz Abdulvasi ÇETKİN' in açılış konuşmaları ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimiz, birbirinden güzel etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi Çevre Bilinci,  İklim Değişikliği Eğitimi

Bakanlığımızca hayata geçirilen Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında Çocuk ve doğa ilişkisinin arttırılması amacıyla  okullarda çevre bilinci, küresel iklim değişiklikleri ile ilgili farkındalık eğitimleri okulumuz sınıf öğretmeni Nurhan UZ tarafından 6.05.2022 tarihinde 13:50-14:30 saatleri arasında okulumuz öğrencilerine verilmiştir.

12 Mart

18 Mart

May

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günün amacı otizmi daha iyi tanımak, otizmli bireylerin bizlerden farklı olmadığını anlamak ve anlatmaktır.Karacaören İlkokulu olarak öğrencimiz Mustafa ALPASLAN ile bu özel günü paylaştık.